לקרב במקום להרחיק         

*שם
*טלפון
דוא"ל

כיצד להשיג ב"דייט" הראשון את מה שאתם רוצים?

העיסוק אחרי מציאת בן/בת זוג מעסיק נשים וגברים במידה זהה, נאמר במקורות ש"לא טוב היות האדם לבדו" ואכן רוב בני האדם אינם מאושרים להיות לבדם, לכן הם משקיעים משאבים רבים בחיפוש אחר האדם המתאים, במיוחד בימינו כשיש יותר חופש ומתירנות, יש יותר נגישות לאתרי היכרויות ודרכים רבות נוספות ליצירת קשר, רבים מנצלים זאת כדי לחפש את האדם המתאים שיהפוך אותם לשלמים ומאושרים.
זוגות רבים יוצאים לאין ספור של דייטים בתקווה למצוא אהבה, למפגש הראשוני עם אדם חדש יש משמעות רבה. בעקבותיו מתקבלת ההחלטה האם לתת לקשר שנוצר הזדמנות נוספת או לא! כיצד לנצל את המפגש הראשון כדי להכיר את בן הזוג טוב יותר? מהן השאלות שכדאי לשאול או ליתר דיוק מהן התשובות שרצוי שנקשיב להן כדי למנוע עוגמת נפש בעתיד?

אם תדעו לשאול מעט ולהקשיב יותר סביר להניח שתחסכו לעצמכם זמן וסבל מיותר בעתיד.

שימו לב, אין הכוונה לחקירת שב"כ אבל בהחלט לתשומת לב מרבית למידע הניתן לכם בערב הבילוי המשותף. כדי להפיק את המירב עליכם להיות נוכחים באמת ב"כאן ועכשיו" בזמן הפגישה. אני יודעת שזה נשמע מובן מאליו, אבל מסתבר שאומנות ההקשבה אינה כה פשוטה. פעמים רבות אנחנו עסוקים בעצמנו: באיך אנחנו נראים או נשמעים, אנחנו מוסחים על ידי הסביבה, המחשבות שלנו נודדות לעניינים אחרים ולא תמיד אנחנו ממוקדים בבן הזוג ולכן אנחנו לא זוכרים פרטים רבים שנאמרו לנו כבר בשיחה הראשונה, אותם פרטים חשובים המרמזים לנו על מידת ההתאמה שלנו.
סיבה נוספת לתופעת ה"שיכחה" היא הרצון העז שלנו למצוא קשר בכל מחיר אנחנו מסננים ומנפים דברים שאיננו רוצים לשמוע באופן לא מודע. להקשבה יש קשר רב לתת מודע, אנחנו זוכרים בד"כ מה שאנחנו רוצים לזכור באופן סלקטיבי. אבל הדבר ניתן לשינוי, אתם יכולים לאמן את עצמכם לקלוט יותר מידע על ידי כך שתקבלו החלטה מודעת - לזכור את התשובות לשאלות החשובות בעיניכם. כמובן שמילים אינן הדבר היחיד שיש להקשיב לו רצוי לשים לב גם לשפת הגוף. האם הוא נינוח או עצבני? האם הוא בוטה או מנומס? האם מילותיו תואמות את הבעותיו?

השאלות הבאות עשויות לעזור לכם להכיר את הצד השני טוב יותר כבר במפגש הראשון במטרה לאסוף מידע חיוני, כדי לבדוק האם כדאי ומתאים לכם להמשיך את הקשר:

מהם תחומי העניין בזמן הפנוי, בשביל הכייף? כך תוכלו לדעת האם יש לכם תחומי עניין משותפים, מה סגנון הבילוי המועדף עליו או האם מדובר באדם שאין לו כלל זמן פנוי כי הוא מכור לעבודתו. אם למשל הוא מציין שהוא משוגע על ספורט וכל שבת הוא נוסע לראות את משחק הכדורגל של הקבוצה האהובה עליו, קחי בחשבון שאת השבתות את הולכת לבלות בלעדיו, אל תחשבי שהוא יפסיק פתאום רק בגלל היותכם זוג. זאת האחריות שלך לשמוע את זה ולהחליט האם זה עשוי להוות בעיה או שלא.

מהו תחום העיסוק או העבודה? האם הוא אוהב או שונא את עבודתו? כמה זמן הוא מחזיק בעבודה זו? מה יחסו לבוס, לחבריו לעבודה? האם הוא שכיר או עצמאי? מהן שאיפותיו?
ההתייחסות שלו עשויה לגלות לכם מהם הערכים החשובים לו, מה יחסו לכסף וגם מהו הדימוי העצמי שלו ומהם תכונות האופי המרכזיות המאפיינות אותו. (האם הוא אדם מסופק, שמח בחלקו, בעל מוטיבציה או קנאי, מריר, חש קורבן וכו' האם הוא טיפוס אופטימי או פאסמי, מה יחסו לנשים בעלות קריירה? חשוב שתמצאו שהערכים שלכם ביחס לעבודה וכסף דומים. אם לדוגמא האישה מספרת שהיא אחות או רופאה בבי"ח, עבודה שדורשת שעות לא שגרתיות ומשמרות. כדאי לבחון האם אני יכול לתמוך בקריירה מסוג זה שדורשת עזרה, שיתוף ולילות של שינה לבד. עבודה היא דבר חשוב אך העמדות שלנו ביחס לעבודה חשובות עוד יותר.

סיפורים משפחתיים - היכן גדלת? כמה אחים? כיצד אתם חוגגים חגים? סיפורים משפחתיים מגלים הרבה על המספר, על סגנון החיים המועדף עליו, על הערכים המובילים בחייו. לסיפורים משפחתיים יש משמעות רבה על האופן בו האדם תופס מושגים כמו: אמון, ביטחון, כבוד, שיתוף, אהבה ומשפחה. כל אלה עשויים להשפיע על היחס שתקבלו וסגנון התקשורת שיבוא לידי ביטוי גם בזוגיות שלכם בעתיד.

חברים – האם יש לכם חברים וותיקים? חברים מהעבודה? אופי היחסים? מידת ההשקעה בחברים? ישנו פתגם ידוע האומר: "הראה לי מי הם חבריך ואגיד לך מי אתה" מכיוון שאת החברים אנחנו בוחרים לעצמנו, הם מעידים לא מעט עלינו. ניתן ללמוד על אופיו של אדם דרך קשריו, האם הוא עוזר לזולת, האם הוא יוצר קשרים בקלות, האם הוא מתקשה ביצירת קשרים, האם חבריו הם צורך חיוני עבורו או רק עניין של נוחות. אם אתם פוגשים אדם שאין לו חברים, תשאלו את עצמכם למה? (אין זה בהכרח שלילי)

כולנו רוצים קשר של אהבה, של יציבות וביטחון לשם כך עדיף לדעת מראש במה אנחנו דומים ובמה אנחנו שונים ביחס לערכים, לחברים, לעבודה ולמשפחה. בשלב זה אנחנו מדברים רק על איסוף מידע שיאפשר לכם לקבל החלטה אינטליגנטית.
בכל עניין עלינו לזכור שהכול עניין של מידה, בכל נושא עליכם להחליט האם זה עשוי להוות בעיה של ממש ולהציק לכם בעתיד. במידה וכן – עדיף שתיפרדו לשלום לפני שזה מעמיק ומסתבך, אתם עשויים לחסוך לעצמכם עוגמת נפש רבה אם תתמודדו עם זה מוקדם ככל האפשר. במידה ולא – נהדר! אתם יכולים להתקדם בקשר.